Als trainee in ons Online Marketing Traineeship word je in 9 weken klaargestoomd tot een échte Online Koploper. Gedurende deze weken krijg je verschillende trainingen en ga je direct aan de slag voor bestaande klanten. Na het maken van een eindopdracht ben je klaar om voor opdrachtgevers aan de slag te gaan. Het kan zo zijn dat een klant handen tekort komt op de marketingafdeling, dat er bepaalde kennis ontbreekt, of dat je tijdelijk meewerkt aan een project om bijvoorbeeld een product of dienst in de markt te zetten.

Het traineeship

In onderstaande infographic laten we kort zien hoe het traineeship eruit ziet en welke onderwerpen er behandeld worden. Alle trainingen worden gegeven door onze eigen specialisten, maar ook door Online Marketing experts van DBOM, Influencer Marketing bureau 3sixtyfive, Marketing Automation en E-mailmarketing specialisten van Hellodialog en copywriters van CosterCopy. Al deze bureaus zijn gevestigd onder één dak en samen maken we deel uit van de Endeavour Group. Zo kan je tijdens en na je traineeship altijd gemakkelijk bij hen langs als je vragen hebt of samen wilt sparren.

Infographic inhoud traineeship Online Koplopers

Je hebt het traineeship afgerond, en nu?

Na het traineeship ben je een online marketing specialist van Online Koplopers. Vanaf dat moment ga je aan het werk bij een of meerdere bedrijven op locatie, voornamelijk in de Randstad. Omdat je op locatie werkt, word je echt onderdeel van het bedrijf en weet je goed wat er speelt. Ook kan je gemakkelijk overleggen met je opdrachtgever en vragen stellen en beantwoorden.

We maken altijd de beste match tussen de opdrachtgever en de Online Koploper. Zo zorgen we ervoor dat je écht op de juiste plek komt te zitten. Daarnaast evalueren wij de samenwerking na een maand, om te kijken of het vanuit beide partijen bevalt. 

Terwijl je bij jouw opdrachtgever bezig bent met verschillende werkzaamheden, word je vanuit ons ondersteund door specialisten bij wie je altijd terecht kunt met vragen. Daarnaast is Michael, onze Online Marketing Manager, jouw eerste aanspreekpunt. Je hebt wekelijks contact met hem waarbij je bespreekt hoe het gaat, waar je tegenaan loopt en wat er beter kan. Je kan bovendien op elk moment contact met hem opnemen als je ergens mee zit, iets wilt weten of tips kunt gebruiken. Daarnaast is er elke maand een dag gereserveerd voor training en persoonlijke ontwikkeling bij ons op kantoor. Hiervoor komen alle Online Koplopers terug naar de ‘thuisbasis’ en kun je tijdens deze ‘monthly’ ook ervaringen uitwisselen. Zo blijf je up to date te op het gebied van online marketing en blijf je een koploper in jouw vak.

De ervaringen van onze Koplopers

Maryse, 24, heeft vorig jaar het traineeship afgerond en is nu aan de slag op locatie bij Volendam Marken Express en Juridisch PAO Leiden. We vroegen haar kort waarom ze gekozen heeft voor het Online Koplopers-traineeship en hoe het traineeship haar is bevallen.

Waarom heb je gekozen voor het traineeship?
“Ik wist na het behalen van mijn HBO-bachelor Commerciële Economie en mijn master Communicatiewetenschap dat ik nog verder wilde leren over alles wat met communicatie en online marketing te maken heeft. Het traineeship was een schot in de roos en sprak mij vooral aan door de veelbelovende steile leercurve. Ik heb in die korte tijd dan ook heel veel bijgeleerd!”

Hoe is het traineeship bevallen?
“Natuurlijk was de eerste dag spannend, al waren de zenuwen snel verdwenen toen ik kennismaakte met de andere drie trainees. Doordat we dag in dag uit met elkaar trainingen volgden en veel samenwerkten, leerden we elkaar snel kennen en vormden we al snel een hecht team. De trainingen werden afgewisseld met opdrachten, wat hielp om de skills goed onder de knie te krijgen. De pauzes en natuurlijk de vrijmibo waren, en zijn nog steeds, leuke momenten om elkaar, maar ook iedereen van de andere business units binnen de Endeavour Group te leren kennen!”

Iris, 26, is net begonnen met het traineeship. We vroegen haar wat ze hiervoor gedaan heeft en hoe ze bij ons terecht is gekomen.

Wat deed je hiervoor en hoe ben je bij Online Koplopers terecht gekomen?
“Ik heb hiervoor mijn Master Bedrijfskunde gehaald en wist dat ik verder wilde in de online marketing. Het is lastig om meteen na je opleiding een  baan te vinden, want de meeste bedrijven zoeken iemand met minstens 2 jaar ervaring. Ik ging dus op zoek naar een traineeship. Ik ben er toen meerdere tegengekomen, maar de meeste waren heel specifiek gericht op bijvoorbeeld SEO of SEA. Omdat ik nog niet precies wist wat ik echt leuk vond, en Online Koplopers zo breed is, was de keuze snel gemaakt”

Hoe bevalt het traineeship tot nu toe?
“Ik ben heel blij dat ik hier nu het traineeship volg. Had meteen al een goed gevoel bij dit bedrijf en dat heb ik nogsteeds. Heb in deze korte tijd al heel veel geleerd en ook de sfeer hier is ook heel goed!”

 

Wil je meer informatie over het traineeship? Of denk je dat dit misschien iets voor jou is? Neem contact met ons op en kom eens langs!