WAVES festival

Vertaal de merkidentiteit van het WAVES festival naar aansprekende content en vergroot de merkbekendheid bij de doelgroep.

Dat was de opdracht die Online Koplopers kreeg voor het WAVES festival. Een flinke uitdaging om de merkidentiteit goed neer te zetten, zeker gezien het feit dat dit de eerste editie van het festival was. Zonder beeldmateriaal van het daadwerkelijke product was het noodzaak om de doelgroep toch een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van het festival. De leidraad hierbij waren de drie pijlers Sport, Music & More.

Wat de klant over ons zegt

Voor het Texel Sport & Music Festival WAVES hebben wij gebruik gemaakt van de diensten van Online Koplopers. De expertise van een inhouse online marketeer zorgde voor een grote toegevoegde waarde om het nieuwe festival WAVES online in de markt te zetten. Ook de prettige samenwerking en snelle handelen waren een meerwaarde bij het gebruik van Online Koplopers.

Nathalie Bollen – Marketing Manager

Resultaten

Belangrijk was om de behoefte van de doelgroep in kaart te brengen. Vervolgens was het zaak dat de content in elke fase naar aanloop van het evenement aansloot bij die behoefte. De resultaten laten zien dat de content in elke fase ├ęcht impact heeft gehad. Na de implementatie en vervolgens het testen van verschillende content steeg de interactie per post met 717%. Ook steeg het aantal volgers op Facebook met 244% (naar 2310) en op Instagram met 231% (naar 1146). Het bereik op de social kanalen nam ook sterk toe, voor Facebook met 2777% (naar 8600 per post) en op Instagram met 1033% (naar 3100 per post).

717

Toename in post interactie

244

Toename Facebook volgers

231

Toename Instagram volgers

2777

Toename Facebook bereik

Specialismen

email

E-mail marketing

E-mail marketing is een van de belangrijkste instrumenten van een online marketing strategie. Naast dat een goede e-mail campagne ervoor kan zorgen dat jouw omzet omhoog schiet, zorgt het ook voor beleving bij reeds bestaande klanten.
speaker

SEA: Search Engine Advertising

In de huidige banenmarkt zijn SEA-specialisten ontzettend lastig te vinden. Online Koplopers brengt de betaalbare oplossing. Bij ons vind je deskundige SEA-specialisten, tegen eerlijke tarieven.
web

Webanalytics

Onze specialisten weten als geen ander hoe zij met data van jouw bezoekers de meeste conversies kunnen behalen. Of je nu op zoek bent naar een vaste of tijdelijke invulling, jouw webanalytics specialist vind je bij Online Koplopers!
ruler

Contentmarketing

Waardevolle en relevante content op een website, geeft mensen een reden om een website te bezoeken en ernaar terug te keren. Slechte content verlaagt het aantal bezoekers drastisch, terwijl sterke content juist een hefboomwerking heeft op de andere methoden van online marketing.
rocket

Online strategie

Goede online marketing begint met een sterke online strategie. Hiermee worden doelen bepaald en de weg er naartoe gepland. Een goede strategie is belangrijk, want je blijft niet aan kop als je niet weet waar je heen gaat.
floppy

Social media marketing

Een social media specialist is onmisbaar in een wereld waar jouw doelgroep steeds vaker via social media communiceert. Of het nu om de creatieve invulling van je bedrijfspagina gaat, of het optimaal inzetten van slimme social media campagnes.
google

SEO: Search Engine Optimization

Onze betaalbare marketeers met kennis van SEO zijn de onmisbare schakel in jouw team. Omdat hun kennis breder reikt dan alleen SEO, herkennen en bevorderen ze de synergie tussen de verschillende marketingaspecten; een onmisbaar kenmerk van een goede SEO specialist.
google

CRO specialist

Het krijgen van bezoekers op jouw website of webshop is belangrijk, maar het is net zo belangrijk om die bezoekers ook daadwerkelijker te laten converteren. Een CRO specialist optimaliseert jouw website om zo het aantal conversies te verhogen.

Wil je meer informatie?

Bijvoorbeeld over onze aanpak, onze specialismen en wat klanten over ons zeggen? Download onze whitepaper dan direct!

DOWNLOAD WHITEPAPER
  • Ontvang meer informatie

    Kom meer te weten over onze aanpak, specialismen en wat klanten over ons zeggen.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.